Συνεργασία με το CASS ανακοίνωσε ο Κοτζιάς

Συνεργασία με το CASS ανακοίνωσε ο Κοτζιάς

Πολιτικά και… αμυντικά μηνύματα κρύβει η συνεργασία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με το κινεζικό think tank «Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών» (CASS).

Διαφήμιση

Αν και φαινομενικά η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της παιδείας και του πολιτισμού στην πραγματικότητα το think tank που απασχολεί 3200 ερευνητές έχει ευρεία διεθνή παρέμβαση, ανταποκρίσεις και διασυνδέσεις, ενώ παράγει σκέψη αλλά και τεχνολογία, ιδιαίτερα στη διαχείριση μαζών και την ανάπτυξη κοινωνικής τεχνολογίας μέσα από το Κέντρο για τους υπολογιστές και τα δίκτυα.

Το CASS ελέγχει σειρά από άλλους οργανισμούς αλλά και την Εταιρία για την προώθηση και την ανάπτυξη του Ανθρωπισμού και την Κινεζική Οικονομική Τεχνική Συμβουλευτική εταιρία (China Economic and Technical Consulting Corporation)

Διαβάστε  Παρέμβαση Γκουτιέρες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Συνάντηση με την ηγεσία της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών είχε σήμερα στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Think Tank της Κίνας με επικεφαλής τον καθηγητή Wang Weiguang . Η Ακαδημία δημιουργήθηκε το 1977 και διαθέτει 31 ερευνητικά ινστιτούτα και 45 ερευνητικά κέντρα. Το προσωπικό της αποτελείται από 4.200 άτομα εκ των οποίων οι 3.200 είναι διακεκριμένοι ερευνητές.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν για την διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα με το υπό δημιουργία Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και με ελληνικά Πανεπιστήμια σε επίπεδο έρευνας και μεταπτυχιακών σπουδών.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Προβληματίζει την Ελλάδα η ρητορική εκτροπή Ντιμιτρόφ

Ο Wang Weiguang ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την επίσκεψη του στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών , σημειώνοντας τον ιστορικό ρόλο του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού.

Όπως επεσήμανε, άμεσος στόχος της Ακαδημίας είναι η Νέα Ιδέα για την οικοδόμηση της Νέας Κίνας, ένα σχέδιο δράσης 18 σκέψεων και 5 αξόνων ώστε να επιτευχθεί η «αναγέννηση» της Κίνας μπροστά στην νέα παγκόσμια πολιτική σκηνή με βάθος χρόνου υλοποίησης και αποτελέσματος τους επόμενους δύο αιώνες.

Διαβάστε  Τουρκική επίθεση με χημικά καταγγέλλουν οι Κούρδοι της Συρίας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με τον Wang Weiguang, για την διεξαγωγή ενός συνεδρίου όπου θα τεθεί το θέμα της οπτικής τόσο της Ελλάδας όσο και της ΛΔ Κίνας για την Παγκόσμια Κοινότητα, μέσα από τα πολλά κοινά προβλήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Διαφήμιση