Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στην Αλβανία

Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στην Αλβανία

Τη σύλληψη ενός Έλληνα πολίτη, πολιτικού μηχανικού, με την κατηγορία της κατασκοπείας ανακοίνωσαν οι αλβανικές αρχές και μεταδίδουν τα τοπικά media.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρουν πρόκειται για έναν 52χρονο Έλληνας πολιτικός μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο των Τιράνων με την κατηγορία της κατασκοπείας και έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία των Τιράνων για να απολογηθεί.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Ηρακλή Ιωάννη Δραγούνη, στην κατοχή του οποίου οι αλβανικές αρχές φέρονται να εντόπισαν και να κατέσχεσαν τεχνικά μέσα και υλικό τα οποία έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες ασφαλείας των Τιράνων προκειμένου να εξεταστούν και τα οποία εικάζεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία.

Διαβάστε  Τουρκία: Το μακρύ χέρι της MIT επεκτείνει το πογκρόμ Ερντογάν εκτός συνόρων

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, ο 52χρονος μηχανικός εργάζεται σε εταιρία τηλεπικοινωνιών και αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε ότι το «ύποπτο» μηχάνημα ήταν εργαλείο της δουλειάς του.

Η Αλβανία διέρχεται μια ιδιαίτερα τεταμένη πολιτικά περίοδο με την Κεντροαριστερή κυβέρνηση Φάτος Νάνο να απειλείται με κατάρρευση από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και να οδηγείται σε εθνικιστικές κορώνες για να αντλήσει στήριξη, ενώ έχει προσεγγίσει ιδιαίτερα και την Άγκυρα.

Διαβάστε  Αμερικανική στήριξη στη Βρετανία κατά της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ένταση του περασμένου καλοκαιριού με την προσπάθεια έγερσης ζητήματος Τσαμουριάς, η πρόκληση με το σήμα του UCK από Έλληνες-αλβανικής καταγωγής στρατεύσιμους και η ένταση στη Βόρειο Ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν και Ισραηλινό με κατηγορίες για κατασκοπεία τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε  Αλβανία: Κατασχέθηκαν 613 κικά κοκαΐνης αξίας 180 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση