Γαλλία: Οι επενδυτές πήραν κέρδη απ’ τον Μακρόν

Γαλλία: Οι επενδυτές πήραν κέρδη απ’ τον Μακρόν

Το παλιό αλλά διαχρονικό χρηματιστηριακό ρητό ακολούθησαν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές αγοράζοντας προεκλογικά και πουλώντας στην είδηση της εκλογής του Εμμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας.

Διαφήμιση

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι αλλάζει το κλίμα ή ακυρώνεται η ανοδική δυναμική των αγορών, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό αποκομιδής κερδών.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές στο Παρίσι να υποχωρούν μετά τα υψηλά εννέα ετών.

Διαβάστε  12μηνο ομόλογο: 1 δισ. με 1,25% άντλησε ο ΟΔΔΗΧ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,1% στις 394,04 μονάδες, μετά από το ρεκόρ 2ετίας που σημείωσε την Παρασκευή.
Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,9% στις 5.382,95 μονάδες, έχοντας σκαρφαλώσει την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008. Ο δείκτης σημειώνει άνοδο 11% από την αρχή του έτους.

Διαβάστε  Σε roller coaster η Wall Street, ο Τραμπ δεν καταλαβαίνει

Η πολιτική σκηνή της Γαλλίας αναμένεται πάντως να παραμείνει ρευστή καθώς τα κόμματα ανασυντάσσονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου και τις εξελίξεις θα τις παρακολουθούν στενά οι επενδυτές.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε μικρές απώλειες 0,2% στις 12.694,55 μονάδες μετά το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε οριακά κέρδη 0,1% στις 7.300,86 μονάδες.

Διαβάστε  Το Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται να αγκαλιάσει Bitcoins και cryptocurrencies

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες το ευρώ υποχωρεί στα 1,0928 δολ. από 1,0999 το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Διαφήμιση