Διπλός πολιτικός ελιγμός του Μακρόν με κόμμα και πρωθυπουργό

Διπλός πολιτικός ελιγμός του Μακρόν με κόμμα και πρωθυπουργό

Με πολιτικούς ελιγμούς ξεκινά την πρώτη ημέρα της εκλογής του ο Εμμάνουελ Μακρόν, καθώς μετονομάζει το κίνημά του και παραιτείται απ αυτό, θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας αλλά και να δημιουργήσει χώρο για τον ορισμό νέου επικεφαλής ο οποίος θα είναι και πρωθυπουργός.

Διαφήμιση

Ετσι το En Marche! μετονομάζεται σε «La République en marche» (Η Δημοκρατία προχωρά μπροστά) και θα αποκτήσει νέο πρόεδρο ο οποίος θα είναι παράλληλα και πρωθυπουργός, δηλαδή το δεξί χέρι του Μακρόν.

Διαβάστε  Κόλαση έκανε ο Άσαντ την Ανατολική Γούτα, εκεχειρία ζητά ο Μακρόν

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, η ανακοίνωση του ονόματός του οποίου αναμένεται να γίνει από την Κυριακή, θα αναλάβει να διεξαγάγει την προεκλογική εκστρατεία με στόχο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, διευκρίνισε ο Ρισάρ Φεράν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Το κόμμα «La République en marche» θα παρουσιάσει έναν υποψήφιο σε καθεμιά από τις 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας, συμπλήρωσε ο Φεράν, σημειώνοντας ότι οι μισοί από τους υποψηφίους του θα προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών και ότι τουλάχιστον «το 50% θα είναι γυναίκες».

Διαβάστε  Παρέμβαση Μέρκελ και Μακρόν σε Πούτιν για τη Συρία

Τα ονόματα –εκ των οποίων μόνο 14 είναι ήδη γνωστά– θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, συμπλήρωσε ο ίδιος. Το κόμμα το οποίο θέλει να «ηθικοποιήσει την πολιτική ζωή» απαιτεί από τους υποψηφίους του να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Το «ιδρυτικό συνέδριο» του «La République en marche» θα διεξαχθεί «πριν από την 15η Ιουλίου», διευκρίνισε ο Φεράν.

Διαβάστε  Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία

Από σήμερα του κόμματος θα ηγείται η Κατρίν Μπαρμπαρού, μια συνταξιούχος με μεγάλη καριέρα στον δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, η οποία διορίστηκε προσωρινή πρόεδρος.

Διαφήμιση