Αγορές: Ανεβαίνουν μετοχές-futures και η απόδοση του Bund

Αγορές: Ανεβαίνουν μετοχές-futures και η απόδοση του Bund

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, το ευρώ και τα futures της Wall Street αντιδρώντας θετικά στην εκλογή Μακρόν, η οποία αν και ήταν αναμενόμενη είχε το ρίσκο της δραματικής αποτυχίας των Δημοσκοπήσεων, όπως στο Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις αλλά στο ελληνικό Δημοψήφισμα.

Διαφήμιση

Τα Futures των αμερικανικών δεικτών κινούνται έντονα ανοδικά, δείχνοντας κέρδη για τον S&P 500, με τους επενδυτές όμως να κατοχυρώνουν κέρδη πουλώντας στο γεγονός. Υπ αυτό το πρίσμα η κίνηση της Wall Street αναμένεται πλάγια και νευρική.

Διαβάστε  Squeeze out στα κρυπτονομίσματα λόγω Google, Facebook και ρύθμισης

Την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε νέο ρεκόρ, αν και οι ενεργειακές υποχώρησαν πιεζόμενες από την κάμψη στις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο το κλίμα αντισταθμίστηκε από την αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Euro Area  EFSF Chart

Η νίκη του Μακρόν θεωρείται παράγοντας στήριξης για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών που είχαν κάποιες ανησυχίες για την παλίρροια του εθνικισμού και του προστατευτισμού, μετά το Brexit και την εκλογή Τραμπ.

Διαβάστε  Το Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται να αγκαλιάσει Bitcoins και cryptocurrencies

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί η αύξηση των αποδόσεων στα γερμανικά ομόλογα σε υψηλό 6 εβδομάδων, όπως των ολλανδικών, ενώ τα γαλλικά υποχωρούν.

Διαφήμιση