Επισήμως πιο κοντά Πούτιν-Τραμπ μετά το τηλεφωνικό τετ-α-τετ

Επισήμως πιο κοντά Πούτιν-Τραμπ μετά το τηλεφωνικό τετ-α-τετ

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης καθώς και την ανάληψη κοινής και συντονισμένης δράσης στη Συρία και στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ντόνλαντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των διμερών σχέσεων που είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο, μεταψυροπολεμικά επίπεδο με αφορμή τα γεγονότα στη Συρία.

Διαφήμιση

Η έναρξη της διαδικασίας επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας συμπίπτει και με την αντίστοιχη προσπάθεια μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, η οποία επισφραγίστηκε πολιτικά σήμερα με τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Βλάνιμιρ Πούτιν.

Διαβάστε  Κίνηση επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Τουρκίας: Στο αρχείο οι διώξεις κατά των σωματοφυλάκων του Ερντογάν

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Τραμπ, συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση του διπλωματικού-πολιτικού διαύλου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και σταθεροποίησης της Συρίας.

Η συμφωνία αυτή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ακολουθεί τη συντονισμένη στήριξη των Κούρδων πολιτοφυλάκων (YPG) με υλικοτεχνική υποδομή και προστασία από την Τουρκία, κίνηση που έχει εξοργίσει την Άγκυρα που είχε ξεκινήσει επιχειρήσεις βομβαρδισμών εναντίων τους.

Διαβάστε  UNICEF: Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν το 2017

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το θέμα αυτό θα τεθεί και στη συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχει ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ όπου επίσης θα επιχειρήσει να επιτύχει αλλαγή πολιτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν ανακοινώθηκε ότι δεν τέθηκε το θέμα της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, που συνιστά ένα ακόμη μήνυμα προς την Άγκυρα.

Διαβάστε  Δήλωση-απάντηση Καμμένου για τα Ίμια στο NATO

[graphiq id=»fV24Iy6Aow5" title=»Οι σχέσεις του Τραμπ και των επιτελών του με τη Ρωσία και τον Πούτιν» width=»700" height=»591" url=»https://w.graphiq.com/w/fV24Iy6Aow5" ]

Διαφήμιση