Ο Τραμπ κάλεσε τον Ντουτέρτε και τον Ταϊλανδό δικτάτορα στον Λευκό Οικο

Ο Τραμπ κάλεσε τον Ντουτέρτε και τον Ταϊλανδό δικτάτορα στον Λευκό Οικο

Εμμένει σε μπαράζ διεθνώς αμφιλεγόμενων ενεργειών ο Ντόναλντ Τραμπ δημιουργώντας παράλληλα και κακό προηγούμενο καθώς προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και τον δικτάτορα της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα,

Διαφήμιση

Οι δυο προσκλήσεις έχουν ήδη γίνει στα διεθνή media τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με την Κίνα και να συνεργάζονται στο ζήτημα της Βορείου Κορέας. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε και με τους δυο το Σάββατο στο τηλέφωνο αγνοώντας το προβληματικό επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών με τις ΗΠΑ καθώς και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία κατηγορούνται.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ στηρίζουν Κύπρο για έρευνες, ζητούν συνδιαχείριση των κοιτασμάτων μεταξύ των κοινοτήτων

Ο αρχηγός της χούντας που κυβερνά την Ταϊλάνδη δέχθηκε, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, την πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ που του απηύθυνε ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προσκαλέσει και τον Φιλιππινέζο ομόλογό του να τον επισκεφθεί.

Η πρόσκληση προς τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα, πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την εξουσία το 2014, διατυπώθηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικονωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Κυριακή το βράδυ. Στη διάρκεια των τελευταίων ημέρων, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολλαπλασιάσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με ασιάτες ομολόγους του επιδιώκοντας την υποστήριξή τους στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε  Κρίσιμες ώρες: Το Med Surveyor ξεκίνησε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε οι δύο αμφιλεγόμενοι ηγέτες θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τη συμμαχία τους με τις ΗΠΑ, ανέφερε όμως ότι ο Τραμπ θέλει να επισκεφθεί τον Νοέμβριο της Φιλιππίνες στο πλαίσιο δύο συνόδων κορυφής με άλλες χώρες της Ασίας.

[graphiq id=»3TRdwn1beLP» title=»Οι αντιδράσεις ξένων ηγετών στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ» width=»700" height=»659" url=»https://w.graphiq.com/w/3TRdwn1beLP» ]

Διαβάστε  Πόλεμο νεύρων κάνει η Άγκυρα με τους δυο Έλληνες, χρησιμοποιεί τα ελληνικά media, πού το πάει

Διαφήμιση