Γαλλία: Πόλωση, διαδηλώσεις κατά της Λεπέν

Γαλλία: Πόλωση, διαδηλώσεις κατά της Λεπέν

Κλίμα πόλωσης και έντασης έχει διαμορφωθεί στη Γαλλία ενόψει των προεδρικών εκλογών και καθώς οι Δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο τόσο της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν όσο και του αριστερού υποψηφίου Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Η προοπτική ανατροπής του πολιτικού σκηνικού μετά τα σκάνδαλα που έπληξαν τον Φρανσουά Φιγιόν ισχυροποιείται καθημερινά, ενώ το πρόσφατο debate μεταξύ των υποψηφίων κέρδισε, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Διαφήμιση

Χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι βασικές ελευθερίες και δικαιώματα θα καταπατηθούν σε περίπτωση που εκλεγεί.

Διαβάστε  Η επιχείρηση "σκούπα" Μακρόν στο Δημόσιο ρίχνει στα ναδίρ τη δημοτικότητά του

Υπήρξαν και ξεσπάσματα βίας με διαδηλωτές να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας, κατά την διάρκεια πορείας στο προάστιο Ομπερβιγιέ, όπου η Λεπέν αναμένεται να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση. Οι άνδρες της αστυνομίας προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους επικρατέστερους υποψήφιους μεταξύ των κομμάτων για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 7 Μαΐου.

Διαβάστε  Επιχείρηση "σκούπα" Μακρόν κατά fake news

Η Λεπέν έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες με σκοπό να εξαλείψει την ρατσιστική και αντισημιτική εικόνα που χαρακτήριζε το Εθνικό Μέτωπο για αρκετά χρόνια, ωστόσο υποστηρίζει με θέρμη την επαναφορά της «γαλλικής ταυτότητας», η οποία όπως υποστηρίζει έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη μαζική μετανάστευση που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται στη Γαλλία, μετανάστευση η οποία προέρχεται κυρίως από πρώην γαλλικές αποικίες της Βορείου Αφρικής.

Διαβάστε  Ακροδεξιό ρεσιτάλ με ρωσικό δάκτυλο, η διαδήλωση κατά της λύσης στα Σκόπια

Διαφήμιση