Ο Τραμπ δεν θα χαρακτηρίσει την Κίνα «currency manipulator»

Ο Τραμπ δεν θα χαρακτηρίσει την Κίνα «currency manipulator»

Μια ακόμη στροφή από τις προεκλογικέ του εξαγγελίες πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας στη Wall Street Journal ότι δεν θα χαρακτηρίσει τη χώρα -που είχε στοχοποιήσει προεκλογικά- currency manipulatior.

Διαφήμιση

Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με Κινέζο ομόλογό του Ξι Ζιανπίνγκ φαίνεται βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς η Κίνα σιωπηρά απέσυρε τη στήριξή της από τον Άσαντ τηρώντας ουδέτερη στάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Βορείου Κορέας.

Διαβάστε  Reprofiling βραχυχρόνιου χρέους με νέα έκδοση 12μηνων εντόκων ετοιμάζει ο ΟΔΔΗΧ

Βήματα φαίνεται όμως να κάνουν και οι ΗΠΑ καθώς έχου υποβαθμίσει ιδιαίτερα το θέμα των διαφιλονικούμενων νήσων στη Νότια Σινική Θάλασσα καθώς και το ζήτημα της κήρυξης εμπορικού πολέμου που είχε προεκλογικά ανεβάσει πολύ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενος χαρακτηρισμός της Κίνας ως currency manipulator από τις ΗΠΑ θα επέβαλε τροποποίηση των κριτηρίων του υπουργείου οικονομικών κάτω από τα οποία μια χώρα μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, καθώς την τελευταία διετία η Κίνα εφαρμόζει πολιτική λελογισμένης ανατίμησης και όχι υποτίμησης του γουάν. Συνεπώς με βάση τους ισχύοντες κανόνες στις ΗΠΑ θα ήταν αδύνατος ο χαρακτηρισμός της έτσι.

Διαφήμιση