Συνάντηση Μοσκοβισί-Λαγκάρντ για Ελλάδα

Συνάντηση Μοσκοβισί-Λαγκάρντ για Ελλάδα

Οργασμός συζητήσεων, επαφών και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για την Ελλάδα επικρατεί στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκαν, απρογραμμάτιστα, ο Πιερ Μοσκοβισί με την Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ νωρίτερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πραγματοποίησε δηλώσεις για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο ομιλίας της.

Διαφήμιση

Τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε μέσω twiter μετά το πέρας ο Πιερ Μοσκοβισί, δίνοντας έτσι την αίσθηση των εντατικών διαβουλεύσεων και του αμείωτου ενδιαφέροντος κάτι που δείχνει ότι η συμφωνία θα είναι συνολική, στο πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν στη Μάλτα.

«Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κριστίν Λαγκάρντ για την προετοιμασία του εαρινού συνεδρίου του ΔΝΤ και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος»,

ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Μοσκοβισί.

Διαβάστε  Στήριξη κατώτερων στρωμάτων και φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Τσακαλώτος

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε αναγκαία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητάς του «θα πρέπει να αποφασιστεί εκ των προτέρων». Ωστόσο, όπως αποσαφήνισε, το εύρος των παρεμβάσεων αυτών, δύναται να καθοριστεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής κάποιας δανειοδοτικής βοήθειας» προς την Ελλάδα.
Βέβαια, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου», μέχρι την τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Διαβάστε  Ο Μοσκοβισί έρχεται στην Αθήνα, συναντά άπαντες με ευρεία ατζέντα

Η ίδια παράλληλα, χαιρέτισε τα αποτελέσματα του Eurogroup της 7ης Απριλίου, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τις μεταρρυθμίσεις».
Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκαν εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα καθοριστούν οι βάσεις για την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας επί του ελληνικού ζητήματος.

Διαβάστε  Το Eurogroup δίνει δυο εβδομάδες προθεσμία στο... ΣτΕ για να πληρώσει τη δόση

Διαφήμιση