Επίθεση στη Ντόρτμουντ: Μυρίζει ISIS αλλά και οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι

Επίθεση στη Ντόρτμουντ: Μυρίζει ISIS αλλά και οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι

Σύγχυση επικρατεί ακόμα για τα κίνητρα και τους δράστες της επίθεσης τριπλής επίθεσης με εκρηκτικά στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς από την κοινή συνέντευξη Τύπου Εισαγγελίας και αστυνομίας τα ξημερώματα δεν προέκυψαν απαντήσεις ούτε κατευθύνσεις στις οποίες κινούνται οι έρευνες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες και ότι πολλές ώρες μετά το γεγονός οι αρχές παραμένουν στο σκοτάδι.

Διαφήμιση

Η εισαγγελέας Σάντρα Λύκε αρκέστηκε να πει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και επιβεβαίωσε ότι στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε ένα γράμμα, με το οποίο κάποιος ή κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης, σημείωσε ωστόσο ότι εξετάζεται η αυθεντικότητά του. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής δεν έδωσε, ούτε και για την γλώσσα στην οποία είναι γραμμένη. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν για την ώρα κάποιες ενδείξεις, που να «κουμπώνουν» την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Διαβάστε  Γερμανία για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Σε διμερές επίπεδο η λύση, ανοίξτε διαύλους

Γερμανικά media αναφέρουν ότι η επιστολή ξεκινά με την φράση «στο όνομα του Αλλάχ, του φιλέσπλαχνου», γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και εκφράζεται ο ισχυρισμός ότι «τα γερμανικά Tornado συμμετείχαν στη δολοφονία μουσουλμάνων στο χαλιφάτο του ISIS». Οι αρχές, ειδικοί επιστήμονες και ιατροδικαστές έχουν ξεκινήσει εξονυχιστική ανάλυση του γράμματος, αλλά θεωρούν πρόωρο κάθε συμπέρασμα.
[graphiq id=»5578Y0I65z7" title=»Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Γερμανία» width=»700" height=»645" url=»https://w.graphiq.com/w/5578Y0I65z7" ]

Επιφυλακτικά είναι ακόμη και τα media που μεταδίδουν πληροφορίες για την προκήρυξη καθώς οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να βεβαιώσουν τη γνησιότητα, ενώ πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για τον τρόπο ανάληψης της ευθύνης καθώς συνηθίζεται να γίνεται μέσω internet.

Διαβάστε  Γερμανία: Αυτοί είναι οι υπουργοί του SPD

Η DW αναφέρει ότι κατά τον αστυνομικό διευθυντή του Ντόρτμουντ Γκρέγκορ Λάνγκε επρόκειτο πάντως για στοχευμένη ενέργεια εναντίον της ομάδας αλλά δεν αποκάλυψε στοιχεία των ερευνών, που ανέλαβαν πλέον η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Καρλσρούης και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά ου Εγκλήματος. «Χρησιμοποιήσαμε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ‘χτενίσαμε’ την περιοχή από αέρος για άλλη εκρηκτική ύλη και αποφασίσαμε εξ αρχής να μην αποκλείσουμε καμιά εκδοχή» είπε χαρακτηριστικά.

[graphiq[graphiq id=»bWX6I8NTNNH» title=»Νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία» width=»700" height=»676" url=»https://w.graphiq.com/w/bWX6I8NTNNH» ]Η αστυνομία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν την εκδοχή ότι εκτός από τις τρεις εκρηκτικές ύλες οι δράστες χρησιμοποίησαν και όπλο. Δύο τρύπες που οδηγούν σε αυτήν τη υπόθεση εντοπίστηκαν στο πούλμαν, η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη στο παράθυρο, κοντά στη θέση του βαριά τραυματισμένου αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα.

Διαβάστε  Το SPD ψήφισε για τον μεγάλο συνασπισμό, στις 14 Μαρτίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Διαφήμιση