Συμπλοκές μεταναστών στη Γαλλία, στάχτη ο μισός καταυλισμός Γκράντ Σαντ

Συμπλοκές μεταναστών στη Γαλλία, στάχτη ο μισός καταυλισμός Γκράντ Σαντ

Ρουτίνα γίνονται πλέον τα ξεσπάσματα βίας στους γαλλικούς καταυλισμούς προσφύγων καθώς οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται και οι προοπτικές χορήγησης ασύλου ελαττώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελευταίο περιστατικό η φωτιά που ξέσπασε μετά από συμπλοκές μεταναστών στον καταυλισμό προσφύγων Γκραντ Σαντ κοντά στη Δουνκέρκη στη βόρεια Γαλλία.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συμπλοκές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συμπλοκές πρωταγωνίστησαν Κούρδοι και Αφγανοί με μαχαίρια στα χέρια. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που συγκρούστηκαν με ομάδες μεταναστών σε μια προσπάθεια να επιβάλουν την τάξη.

Διαβάστε  Η Λε Πεν επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ένας μετανάστης τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο έξω από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Τρεις μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς από μαχαίρια. Η πυρκαγιά ξέσπασε αργότερα και έκαψε πολλές από τις ξύλινες καλύβες του καταυλισμού, όπου βρίσκονταν 1.000 ως 1.500 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είναι ιρακινοί κούρδοι, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε  Το Κρεμλίνο φτιάχνει Γαλλικό RT με 20 εκατ., στον αέρα πριν τα Χριστούγεννα

«Ο μισός και πλέον καταυλισμός καταστράφηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας και πρόσθεσε ότι 165 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε πρόχειρα καταλύματα. Ο καταυλισμός Γκραντ-Σαντ, γνωστός και ως καταυλισμός Λινιέρ, βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δουνκέρκη με το Καλαί με τον πληθυσμό του να αυξάνεται μετά τη διάλυση του Καλαί, το οποίο είχε χαρακτηριστεί -όχι αδίκως- «Ζούγκλα».

Διαβάστε  Γαλλία: Αποτράπηκαν δυο τρομοκρατικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Διαφήμιση