Στο κόκκινο τηλέφωνο Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ για την τρομοκρατία

Στο κόκκινο τηλέφωνο Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ για την τρομοκρατία

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με αντικείμενο τη βελτίωση της συνεργασίας των αρχών στο πεδίο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είχε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Διαφήμιση

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εντός της Τρίτης να επισπεύσουν την ανταλλαγή δεδομένων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στην Αγία Πετρούπολη: Όλα τα στοιχεία για την επίθεση

Οι τρεις ηγέτες συνομίλησαν μετά τη φονική βομβιστική επίθεση σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.
[graphiq id=”6JaEGFfF7Jr” title=”Τρομοκρατικές επιθέσεις ανα τον κόσμο από το 2000 έως το 2015" width=”700" height=”671" url=”https://w.graphiq.com/w/6JaEGFfF7Jr” ]

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Ουκρανία και την εκεχειρία του Πάσχα που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.
Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «η κ. Μέρκελ κάλεσε τον κ. Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στους φιλορώσους αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας (ώστε να διατηρηθεί η εκεχειρία της 1ης Απριλίου)».

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Πούτιν και Ολάντ και η κ. Μέρκελ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για το ουκρανικό.