Πρόσφυγες: Δράσεις σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία (infographic)

Πρόσφυγες: Δράσεις σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία (infographic)

Οι πρόσφυγες προτείνουν πάντα τον καλύτερο τρόπο για να βελτιώσουν τη ζωή τους στους χώρους φιλοξενίας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της καθημερινότητας. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουν χαρίζουν ανακούφιση σε άνδρες και γυναίκες, παιδιά και εφήβους και ταυτόχρονα τονώνουν το ηθικό και την αυτοπεποίθησή τους.

Διαφήμιση

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια ώστε οι ιδέες των προσφύγων να γίνουν πραγματικότητα.

Σε 30 χώρους φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, περισσότερες από 70 δράσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των προσφύγων από τα μέσα του 2016. Ανάμεσά τους καλλιτεχνικές και μουσικές δραστηριότητες, αθλητισμός, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ακόμα και τη δημιουργία βιβλιοθηκών και σχολείων της κοινότητας.

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι συμμετείχαν και επωφελήθηκαν από δραστηριότητες που χάρισαν έμπνευση και έφεραν πιο κοντά τις κοινότητες σε όλη την χώρα.