Ανεργία: Γραφήματα και γεγονότα

Ανεργία: Γραφήματα και γεγονότα

Σταθερή στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat και αφορούν τον Φεβρουάριο για την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά τον Δεκέμβριο για την Ελλάδα.

Διαφήμιση

Μικρή μείωση κατέγραψε η ανεργία των νέων, κάτω των 25 ετών, που βρίσκεται στο 45,2% για την ίδια περίοδο και ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθούν νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας με επιδοτήσεις και τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε  Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρώπη από μαφιόζους ενώ ερευνούσε σχέσεις με πολιτικούς

Προβληματισμός επικρατεί όμως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε οριακά κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι προβλέψεων για μεγαλύτερη κάμψη, Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία ανάμεσα στις χώρες της Ένωσης, με ποσοστό 23,1% (Δεκέμβριος 2016), αλλά και στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, με το συγκλονιστικό ποσοστό του 45,2% (Δεκέμβριος 2016).
Ειδικότερα, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στα 1,101 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,5% και στις γυναίκες στο 27,6%.

Διαβάστε  Πλατφόρμα Cyber-εκπαίδευσης και αξιολόγησης άμυνας φτιάχνει η Ευρώπη

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,5%, ενώ συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και οι 28 χώρες), το αντίστοιχο ποσοστό για τον Φεβρουάριο του 2017 είναι 8%. Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 19,4% για την Ευρωζώνη και 17,3% για την Ένωση των 28. Συνολικά τον Φεβρουάριο καταγράφονται 19,75 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ.

Διαβάστε  Μογκερίνι για Έλληνες στρατιωτικούς: "Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Ελλάδα"

Διαφήμιση