Νότιος Κορέα: Χειροπέδες στην πρώην πρόεδρο για το σκάνδαλο Samsung-διαφθορά

Νότιος Κορέα: Χειροπέδες στην πρώην πρόεδρο για το σκάνδαλο Samsung-διαφθορά

Εκδόθηκε χθες το ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη άμεσα η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν Χιε, καθώς κατηγορείται για δωροδοκία, δωροληψία και διαφθορά στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο Samsung.

Διαφήμιση

Βάσει του εντάλματος αυτού η κ. Παρκ μπορεί να παραμείνει προφυλακισμένη για έως και είκοσι ημέρες, ενόσω θα διεξάγεται έρευνα για τις κατηγορίες οι οποίες τη βαρύνουν, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Διαβάστε  Πόσο πιθανός είναι ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παρκ καθαιρέθηκε από τη θέση της προέδρου της χώρας λόγω του σκανδάλου, των βαρύτατων κατηγοριών και της εμπλοκής της ίδιας και της κόρης της. Η Παρκ είχε κηρυχθεί στις 10 Μαρτίου οριστικά έκπτωτη από τη θέση της προέδρου με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι δικαστές επικύρωσαν την απόφαση του κοινοβουλίου για την αποπομπή της κ. Παρκ, για τον ρόλο της στο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο πρωταγωνιστεί η στενή της φίλη, Τσόι Σουν Σιλ.

Διαβάστε  Η Νότια Κορέα στέλνει το Bitcoin στα τάρταρα

Η τελευταία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη φιλία της με την αρχηγό του κράτους για να πιέσει εταιρείες ώστε να λάβει εκατομμύρια σε δωρεές προς μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχό της.
Η κ. Παρκ κατηγορείται ότι εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση και ότι έδωσε στην κ. Τσόι απαράδεκτο βαθμό πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα.

Διαβάστε  Ο Κιμ αναγνωρίζει την πρόοδο, επιμένει στην ίδια κατεύθυνση

Διαφήμιση