Δεν θα συναντηθούν Πούτιν-τραμπ στη Φινλανδία τον Ιούλιο

Δεν θα συναντηθούν Πούτιν-τραμπ στη Φινλανδία τον Ιούλιο

Δεν θα υπάρξει σύντομα συνάντηση Πούτιν-Τράμπ καθώς όπως δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto, η χώρα του δεν έχει προτείνει τη διεξαγωγή Συνόδου των χωρών της Αρκτικής και δεν πρόκειται να το πράξει στο άμεσο μέλλον.

Διαφήμιση

Συνεπώς το παράθυρο που άφησε ανοιχτό Βλάντιμιρ Πούτιν για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ επ αφορμής συνόδου των χωρών της Αρκτικής μάλλον δεν είχε ανοίξει ποτέ.

Διαβάστε  Ο Πούτιν θα κερδίσει τις εκλογές, διεθνώς όμως χάνει και απομονώνεται

Η δήλωση του προέδρου της Φινλανδίας έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ να καταθέσει, υπό την προϋπόθεση της ασυλίας.

Με τον κλοιό γύρω από τις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν να σφίγγει μια συνάντηση σε αυτή τη φάση δεν θα είχε καθόλου καλή επίδραση στο προφίλ του Αμερικανού προέδρου, ενώ θα έστελνε σίγουρα περίεργα μηνύματα και στους εταίρους στο NATO και την Ευρώπη.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αδειάζει τον Μακμάστερ για Ρωσία, φήμες για καρατόμησή του

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Φινλανδίας η χώρα του θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Αρκτικής τον Μάιο και δεν μπορεί να οργανώσει Σύνοδο στις 7-8 Ιουλίου που είχε θέσει ως ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Διαφήμιση