Η Βεστάγκερ «σκότωσε» το deal των 22,5 δισ. LSE-Deutsche Boerse

Η Βεστάγκερ «σκότωσε» το deal των 22,5 δισ. LSE-Deutsche Boerse

Απόφαση που μπλοκάρει τη διαδικασία συγχώνευσης των χρηματιστηρίων Deutsche Boerse και LSE εξέδωσε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το σκεπτικό ότι δημιουργούνται συνθήκες διαμόρφωσης μονοπωλίων στην ευρωπαϊκή αγορά. Η συγχώνευση των δυο εταιριών λειτουργίας χρηματιστηρίων θα δημιουργούσε μια νέα εταιρία με κεφαλαιοποίηση 22,5 δισ., μακράν

Διαφήμιση


Στην ανακοίνωση της Μαργκρέτ Βεστάγκερ αναφέρεται ότι η συγχώνευση θα δημιουργούσε ένα de facto μονοπώλιο στην αγορά της εκκαθάρισης συναλλαγών σε προϊόντα fixed income. Ενώ επισημαίνεται ότι τα εταιρίες δεν παρείχαν επαρκείς εξασφαλίσεις και αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες η DG Comp ήταν αναγκασμένη να μπλοκάρει τη συγχώνευση.

Διαβάστε  Εδαφος για έφεση στο πρόστιμο της Κομισιόν διαμορφώνει η Google

Η DG Comp εστιάζει τις ανησυχίες της στον τομέα εκκαθάρισης fixed income καθώς και στα απλά παράγωγα μετοχών (single stock equity derivatives) όπου δεν υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και οι προμήθειες θα διαμορφώνονται χωρίς αντίρροπες δυνάμεις ικανές να αντισταθμίσουν την πίεση από έναν τόσο μεγάλο παίχτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγχώνευση θα έπληττε καίρια τον οριζόντιο ανταγωνισμό στην εκκαθάριση single stock equity derivatives επί βελγικών, ολλανδικών και γαλλικών εταιριών.

Διαβάστε  Έφοδοι στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για το καρτέλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οι εν λόγω εταιρίες ελέγχουν ήδη χρηματιστήρια σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία.
[graphiq id=»2aEdriienWd» title=»Deutsche Boerse (DBOEY) Key Financial Metrics» width=»700" height=»618" url=»https://w.graphiq.com/w/2aEdriienWd» ]

Διαφήμιση