Ο Τράμπ θα πάει στο G-20, μετά το NATO και το G-8

Ο Τράμπ θα πάει στο G-20, μετά το NATO και το G-8

Την παρουσία τους στη Σύνοδο του G-20 στο Αμβούργο της Γερμανίας επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός ηγέτης με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Διαφήμιση

Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη για τις 7-8 Ιουλίου που συνεπάγεται ότι θα έχει προηγηθεί η Σύνοδος των G-8 και του NATO, φόρα στα οποία θα ανοιχτούν πολλά και κρίσιμα θέματα και από τα οποία εξαχθούν προκαταρκτικά συμπεράσματα για τη στάση που θα υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις διεθνείς συναντήσεις αλλά και για την πολιτική του ατζέντα.

«Οι δύο ηγέτες, με αφορμή την επικοινωνία τους, συζήτησαν για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο στις 17 Μαρτίου. Ο πρόεδρος τόνισε πως αναμένει να επισκεφτεί το Αμβούργο για την σύνοδο κορυφής της G20 στις 7 και 8 Ιουλίου»,

υπογράμμισε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε  Κοινό μέτωπο ΕΕ, Κίνας και Καναδά, κατά των κυρώσεων Τραμπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών των G-20 οι κκ Τίλερσον και Μνουσίν μπλόκαραν την κοινή διακήρυξη επί των θεμάτων του ελεύθερου εμπορίου και του κλίματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση των υπολοίπων ηγετών στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για ακύρωση των μέτρων Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή.
[graphiq id=»1JsNO2NLm61" title=»G20: Το προφίλ και οι χώρες» width=»700" height=»887" url=»https://w.graphiq.com/w/1JsNO2NLm61" ]

Διαβάστε  Η γεωπολιτική του Nord Stream ΙΙ: Η Γερμανία γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ, πλησιάζει τη Ρωσία

Διαφήμιση