Γαλλία: Για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατηγορείται η Πενέλοπε Φιγιόν

Γαλλία: Για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατηγορείται η Πενέλοπε Φιγιόν

Εντείνεται ο τυφώνας «Δικαιοσύνη» που πλήττει το ζεύγος Φιγιόν καθώς μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι και η γυναίκα του κατηγορείται για κατάχρηση Δημοσίου χρήματος.

Διαφήμιση

Η Πενέλοπε Φιγιόν θεωρείται ύποπτη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, καθώς κατηγορείται ότι έλαβε εκατοντάδες δεκάδες ευρώ δημόσιου χρήματος για εργασία που δεν έκανε. Η απόφαση, που λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών για τον ίδιο τον Φιγιόν για την ίδια υπόθεση, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς.

Διαβάστε  Γαλλία: Νομοσχέδιο-σκιάχτρο κατά της μετανάστευσης

Ο 63χρονος Φιγιόν διατηρούσε το προβάδισμα νίκης στις δημοσκοπήσεις πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο με την πλασματική εργασία της συζύγου του. Πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να φθάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ενώ αρνείται τις κατηγορίες ότι έδρασε παράνομα, ο Φιγιόν παραδέχθηκε ότι πήρε λάθος αποφάσεις και για το θέμα της συζύγου του και για την αποδοχή ακριβών κοστουμιών που δέχθηκε ως δώρο από έναν δικηγόρο, γνωστό για το ρόλο του σε διακανονισμούς στην Αφρική.

Διαβάστε  Γαλλία: Αποτράπηκαν δυο τρομοκρατικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Ο Φιγιόν έχει κατηγορήσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι διεξάγει έναν βρώμικο πόλεμο εναντίον του, αντιστεκόμενος παράλληλα σε πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα.

Διαφήμιση