Θετικό για τη Μέρκελ το crash-test στις εκλογές του Ζάαρ

Θετικό για τη Μέρκελ το crash-test στις εκλογές του Ζάαρ

Απρόσμενα καλά ήταν για την Άγκελα Μέρκελ τα αποτελέσματα από τις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρ, όπου νίκησε με μεγάλο προβάδισμα η πρωθυπουργός Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως «η μικρή Μέρκελ».

Διαφήμιση

Αν και η νίκη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη καθώς το Ζάαρ θεωρείται προπύργιο των Χρισιανοδημοκρατών του CSU-CDU, εν τούτοις η μεγάλη διαφορά είναι αυτή που δίνει την αίσθηση της βελτίωσης της αποδοχής της Άγκελα Μέρκελ στην κοινωνία.

Διαβάστε  Γερμανία για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Σε διμερές επίπεδο η λύση, ανοίξτε διαύλους

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ έλαβαν 40,7% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς που πήραν 29,6%, ενώ στην τρίτη θέση ήρθε το αριστερό Die Linke με ποσοστό 12,9%.

Η νίκη πιστώνεται κατά μεγάλο ποσοστό στην πρωθυπουργό του Ζάαρ Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που ο Τύπος αναφέρει ως «μίνι Μέρκελ» και η οποία όχι μόνο διατήρησε την νίκη, αλλά αύξησε και το ποσοστό του κόμματός της κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες! Αν και το Ζάαρ θεωρείται «προπύργιο» των Χριστιανοδημοκρατών και η νίκη Μέρκελ λίγο-πολύ θεωρείτο αναμενόμενη, εν τούτοις η έκτασή της δείχνει πως το «φαινόμενο Σουλτς», που εκτόξευσε τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον «πάτησε φρένο» στο κρατίδιο αυτό.

Διαβάστε  Ρώσικο φάντασμα πάνω από τις εκλογές για τη Γερουσία στις ΗΠΑ

Η Αννεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ

Διαφήμιση