Η Τουρκία κηρύσσει εμπορικό πόλεμο σε Ελβετία-Γερμανία

Ο Ερντογάν θέλει να κλείσει τους "ανοιχτούς λογαριασμούς" με την Ευερωπαϊκή Ένωση

Η Τουρκία κηρύσσει εμπορικό πόλεμο σε Ελβετία-Γερμανία

Κινήσεις που ισοδυναμούν με κήρυξη εμπορικού πολέμου σε Γερμανία και Ελβετία πραγματοποιεί η τουρκική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Ελβετού υπουργού Εξωτερικών και τις 11 συνολικά απαγορεύσεις πωλήσεων όπλων της Γερμανίας.

Διαφήμιση

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, η τουρκική Επιτροπή Ανταγωνιστικότητας ξεκινά έρευνα για την Mercedes. Οι τουρκικές αρχές εκφράζουν υποψίες για το γεγονός ότι η γερμανική εταιρία προχωρώντας σε εκπτώσεις στην τιμή βιομηχανικών-εμπορικών οχημάτων που φέρουν μηχανισμούς για μπετόν, πλήττει την ανταγωνιστικότητα στην τουρκική αγορά.

Διαβάστε  Εμπλοκή Τραμπ-Νιέτο για τείχος-NAFTA

Παράλληλα, οι αρχές της Τουρκίας ξεκινούν έρευνα για γερμανικές και ελβετικές εταιρίες που εξάγουν στην Τουρκία πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται σε απορρυπαντικά είδη.

Η χρονική συγκυρία της κίνησης της Άγκυρας φέρει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια μιας νέας τοποθέτησης επαναλαμβάνει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να «κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Ευρώπη.
[graphiq id=»bY7MDQTQiEt» title=»Τουρκία: Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι» width=»700" height=»685" url=»https://w.graphiq.com/w/bY7MDQTQiEt» ]

Διαβάστε  Πολυμέτωπη επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο

Διαφήμιση