Εμπρηστικός ο Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Εμπρηστικός ο Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Με τις πρωινές προκλήσεις στο προσφυγικό η τουρκική κυβέρνηση επανέρχεται το απόγευμα δια στόματος υπουργού Εξωτερικών, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, και προκαλεί και στο Κυπριακό με εμπρηστικές δηλώσεις που έχουν μοναδικό στόχο να προβάλουν το εθνικιστικό προφίλ στο εσωτερικό και να συντηρήσουν υψηλούς τόνους διεθνώς.

Διαφήμιση

«Την ελπίδα» η ελληνοκυπριακή πλευρά «να κάνει αυτό που της αναλογεί για να μην χαθεί η ευκαιρία στο Κυπριακό αυτή τη φορά», εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στις ΗΠΑ.

Διαβάστε  Τσίπρας προς Τουρκία: Σεβασμός στις κόκκινες γραμμές για προσέγγιση με ΕΕ

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες στο Κυπριακό και υποστήριξε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις οι οποίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2014 χωρίς να λάβει υπόψη τι θέλει η Τουρκία.

Ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ακόμη έχει το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα και δεν αποδέχεται ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου δεν φτάνει από μόνη της η λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να είναι πολύ σοβαρό το κενό ασφάλειας που δημιουργεί το συριακό.

Διαβάστε  Με επίθεση κατά Κοτζιά υποχωρεί από τα Ίμια η Τουρκία

Διαφήμιση