Οι ΗΠΑ απαγορεύουν laptop και tablet σε 50 πτήσεις. Ακολουθεί η Βρετανία

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν laptop και tablet σε 50 πτήσεις. Ακολουθεί η Βρετανία

Το δραστικό βήμα της απαγόρευσης ηλεκτρονικών συσκευών πλην των κινητών τηλεφώνων σε 50 πτήσεις από 10 αεροδρομια της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής προς τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η κυβέρνηση Trump μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), στο πλαίσιο μέτρων κατά της τρομοκρατίας.

Διαφήμιση

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες και το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να επιβάλλει τους ίδιους περιορισμούς, μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση θα επηρεαστούν πολύ περισσότερες πτήσεις.

Διαβάστε  Ο νέος πρόεδρος της Fed αναζητά τη χρυσή τομή ανάπτυξης-επιτοκίων

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα από 10 αεροδρόμια μουσουλμανικών χωρών να φέρουν ηλεκτρονικές συσκευές, προειδοποιώντας την Τρίτη ότι εξτρεμιστές έχουν στόχο να πλήξουν επιβατικά αεροσκάφη με βόμβες κρυμμένες σε τέτοια αντικείμενα.

Το μέτρο αφορά εννέα αεροπορικές εταιρείες και οκτώ κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές χώρες, ενώ θα εφαρμοστεί σε τέσσερις ημέρες. Θα αφορά οποιαδήποτε συσκευή είναι μεγαλύτερη από ένα τυπικό κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone.

Διαβάστε  Trump Effect: Τρύπα 8,8 δισ. στο State Deparment και τη USAID

Laptop, tablet και φορητές κονσόλες για παιχνίδια επηρεάζονται από την απαγόρευση, η οποία αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Οι συσκευές μπορούν να «ταξιδεύουν» με τις αποσκευές, αφού θα έχουν υποστεί τον κλασικό έλεγχο.
Το μέτρο θα επηρεάσει επιβάτες τουλάχιστον 50 πτήσεων ανά ημέρα από τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική.

Διαβάστε  Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τίλερσον, στη θέση του ο διευθυντής της CIA

Διαφήμιση