Παρίσι: Σκότωσαν επίδοξο τρομοκράτη στο αεροδρόμιο Ορλί

Παρίσι: Σκότωσαν επίδοξο τρομοκράτη στο αεροδρόμιο Ορλί

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στο Παρίσι για ενδεχόμενο κύμα επιθέσεων σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους μετά από απόπειρα ενός άνδρα να πυροβολήσει αφού αφαίρεσε όπλο από ένοπλο φρουρό του αεροδρομίου Ορλί.

Διαφήμιση

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρχών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο άνδρα στις 08:30 το πρωί ώρα Γαλλίας.

Διαβάστε  Η Λε Πεν επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Ο άνδρας αρχικά άρπαξε το όπλο του στρατιωτικού και εν συνεχεία κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπ. Εσωτερικών, Bruno Le Roux. Η γαλλική Αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι εκτυλίσσεται επιχείρηση στο χώρο και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο.

Διαβάστε  Ο Τσίπρας στη Σύνοδο για το Κλίμα, ο Μακρόν δεν προσκάλεσε τον Τραμπ

Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν υπάρχει συνεργός του δράστη, ενώ πυροτεχνουργοί εξετάζουν εάν υπάρχουν εκρηκτικά στο χώρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

[graphiq id=»a0sh0q7w0Pr» title=»Γαλλία: Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές» width=»700" height=»645" url=»https://w.graphiq.com/w/a0sh0q7w0Pr» ]

Διαφήμιση