Ο Τραμπ επιμένει για παρακολουθήσεις που όμως είναι πολλά διαφορετικά πράγματα

Ο Τραμπ επιμένει για παρακολουθήσεις που όμως είναι πολλά διαφορετικά πράγματα

Οι καταγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Μπαράκ Ομπάμα για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του Trump Tower μπορεί να απορρίφθηκαν ακόμα και από τον Ρεπουμπλικάνο επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ όμως επιμένει επιχειρώντας να διευρύνει το φάσμα που καλύπτει η έννοια «παρακολούθηση τηλεφώνων».

Διαφήμιση

Όσο παράδοξο κι ν ακούγεται αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Fox δήλωσε ότι έννοια «wiretap» καλύπτει πολλές διαφορετικές πρακτικές και άφησε να εννοηθεί ότι νέα στοιχεία θα αναδυθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε  Ο Ζάκερμπεργκ δείχνει Πούτιν, καλύπτει Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τη Γεουσία να διενεργήσει έρευνα για την παρακολούθηση του Trump Tower κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με εντολές του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο το FBI παρενέβη και διέψευσε τους ισχυρισμούς, ζητώντας από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας να μην ξεκινήσουν έρευνα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ ετοιμάζεται για πόλεμο... εμπορικό

Οι επικεφαλής των επιτροπών και των δυο οργάνων έδωσαν στον Λευκό Οίκο περισσότερο χρόνο για να προσκομίσει αποδείξεις, χωρίς όμως να το πράξει, με αποτέλεσμα χθες ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Επιτροπής να χαρακτηρίσει την υπόθεση ανύπαρκτη λόγω έλλειψης στοιχείων.

[graphiq id=»1e3QOHm6k29" title=»Εντάλματα για παρακολούθηση τηλεφώνων στις ΗΠΑ» width=»700" height=»583" url=»https://w.graphiq.com/w/1e3QOHm6k29"]

Διαβάστε  Μόσχα και Τραμπ συμφωνούν, αλλά το FBI χαλάει τη "σούπα"

Διαφήμιση