Φιλιππίνες: Μικρό κόμμα προσπαθεί να καθαιρέσει τον Ντουτέρτε

Φιλιππίνες: Μικρό κόμμα προσπαθεί να καθαιρέσει τον Ντουτέρτε

Προσπάθεια καθαίρεσης του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, ξεκίνησε βουλευτής του μικρότερου κόμματος του Κοινοβουλίου με κατηγορίες από κατάχρηση εξουσίας μέχρι προδοσία δημοσίου συμφέροντος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του βολευτή ο Ντουτέρτε θα μπορούσε να κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα, ακόμα για την προσέγγιση με την Κίνα, αναλόγως με τις επιλογές που θα κάνει.

Διαβάστε  Η Μέι δείχνει Πούτιν για την επίθεση στον διπλό πράκτορα

Ο Ντουτέρτε, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, έχει λάβει αρκαία μέτρα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από άλλες χώρες και τον ΟΗΕ για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μγαλύτερη όμως απόφασή του ήταν η διάλυση της αμυντικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ και η προσέγγιση με την Κίνα, κίνηση που έχει ανατρέψει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και έχει αποτλέσει μεγάλη ήττα για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Πιο κοντά Σαουδική Αραβία και Ισραήλ

[graphiq id=»l1doRZUm3nn» title=»Η αποδοχή του Ντουτέρτε» width=»700" height=»596" url=»https://w.graphiq.com/w/l1doRZUm3nn» ]

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη απόπειρα καθαίρεσης σε βάρος του Ροντρίγο Ντουτέρτε, ο οποίος αν και πολιτικό αουτσάιντερ, χαίρει ιδιαίτερα ευρεία κοινωνικής αποδοχής. Προκάτοχοι του Ντουτέρτε έχουν επιβιώσει από πολλές απόπειρες καθαίρεσης τους, ενώ το κόμμα που ξεκίνησε σε αυτή την περίπτωση τη διαδικασία διαθέτει μόλις δυο έδρες και στο Κοινοβούλιο.

Διαβάστε  Κυπριακή ΑΟΖ: Στα όρια θερμού επεισοδίου, πρώτα αποχώρησε η Ιταλική φρεγάτα

Διαφήμιση