Κλιμακώνει η Άγκυρα: Διάβημα για παράβαση της σύμβασης της Βιέννης από την Ολλανδία

Κλιμακώνει η Άγκυρα: Διάβημα για παράβαση της σύμβασης της Βιέννης από την Ολλανδία

Το επόμενο βήμα, όπως αναμενόταν, κάνει η Άγκυρα στην πολιτικο-διπλωματική σύγκρουση με την Ολλανδία, καταθέτοντας διάβημα που κατηγορεί τη Χάγη για παράβαση της σύμβασης της Βιέννης.

Διαφήμιση

Η Τουρκία επέδωσε διαβήματα διαμαρτυρίας στον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, τόσο για την απαγόρευση προσγείωσης στο αεροσκάφος του Μελβούτ Τσαβούσογλου όσο και για την απέλαση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων.

Διαβάστε  ΗΠΑ και Βρετανία δείχνουν επισήμως Ρωσία για την επίθεση NotPetya

Η κίνηση αυτή δείχνει τη διάθεση της Άγκυρας να χρησιμοποιήσει τα διπλωματικά ατοπήματα ης Ολλανδίας για να εδραιώσει τη θέση της και τα διαπραγματευτικά της ατού και να δημιουργήσει παράλληλα μοχλό πίεσης προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, η Τουρκία κατηγόρησε την Ολλανδία και για την αντιμετώπιση των Τούρκων διαδηλωτών στη χώρα, λέγοντας πως η παρέμβαση της αστυνομίας ενάντια στις «ειρηνικές διαμαρτυρίες» ήταν δυσανάλογη.

Διαβάστε  Τουρκία: Κατέπεσε κεπαιδευτικό της πολεμικής αεροπορίας, νεκροί οι δυο πιλότοι

Η Τουρκία ζήτησε την παροχή πληροφοριών από την Ολλανδία σχετικά με τους τραυματισμένους Τούρκους πολίτες, ενώ ζήτησε να ασκηθούν διώξεις κατά των αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως η ολλανδική αστυνομία έκανε χρήση αστυνομικών σκύλων και αντλιών νερού για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκενθρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, ενώ αρκετοί έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

Διαβάστε  Αμερικανική στήριξη στη Βρετανία κατά της Ρωσίας για την απόπειρα δολοφονίας

Διαφήμιση