Γερμανία: Γιατί η έκρηξη της βιομηχανικής παραγωγής είναι «μούφα»

Γερμανία: Γιατί η έκρηξη της βιομηχανικής παραγωγής είναι «μούφα»

Εκρηκτική άνοδο 2,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 2,5% και παρά τη δραματική μείωση των παραγγελιών κατά 7,4%.

Διαφήμιση

Ωστόσο το φαινόμενο αυτό δικαιολογείται γιατί οι παραγγελίες είχαν καταγράψει μεγάλη αύξηση τον Δεκέμβριο γεγονός που οδήγησε στην αύξηση της παραγωγής τον Ιανουάριο. Η παράλληλη όμως εξαέρωση από τη μείωση των πραγγελιών με ταχύτερο ρυθμό 8 ετών, αναμένεται να οδηγήσει σε κάμψη της παραγωγής τον Φεβρουάριο, εξανεμίζοντας -κατά πάσα πιθανότητα- την άνοδο του Ιανουαρίου.

Διαβάστε  Τεράστια cyber επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, Πούτιν δείχνουν οι αρχές

Διαβάστε επίσης: Αυτό το γράφημα τρομάζει τον Σόιμπλε

Υπ’ αυτές τις συνθήκες η εκρηκτική αύξηση ης βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία δεν είναι παρά μια πρόσκαιρη και πλασματική παραγματικότητα που αναμένεται να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η στατιστική υπηρεσία Destatis προβλέπει περαιτέρω ανάκαμψη της βιομηχανικής δραστηριότητας υπό το πρίσμα της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, παρά την πτώση στις μεταποιητικές παραγγελίες στην αρχή του έτους.

Διαβάστε  Αλματώδης αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Ρωσία

Η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε 2,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, προσαρμοσμένη για εποχικές μεταβολές και ημερολογιακές επιδράσεις.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμαναν αύξηση 2,5%.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε 6,1% σε μηνιαία βάση, μετά από μια απότομη πτώση τον Δεκέμβριο.
Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, η βιομηχανική παραγωγή ήταν αμετάβλητη, λαμβάνοντας υπόψη τις ημερολογιακές επιδράσεις.

Διαβάστε  Γερμανία: Με 2,9% έτρεξε η οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2017

Διαφήμιση