Τα μηνύματα Σόιμπλε για Grexit και χρέος

Τα μηνύματα Σόιμπλε για Grexit και χρέος

Δηλώσεις που σηματοδοτούν αλλαγή στάσης πραγματοποίησε στο Reuters ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνοντας παράλληλα μηνύματα τόσο προς την Ελλάδα αλλά και προς το ΔΝΤ και τη Γαλλία.

Διαφήμιση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να «σκοτώσει» εν τη γεννέση της νέα συζήτηση για μείωση του ελληνικού χρέους, μια ημέρα μετά την ανατροπή του σκηνικού της διαπραγμάτευσης από τα νέα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Είμαστε “ανοιχτοί” στο να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι τώρα αλλά το 2018 και εφόσον καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων μέτρων ελάφρυνσης. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα»

εξήγησε, χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε  Novartis: Προανακριτική για όλους, τι ψήφισαν τα κόμματα

«Στόχος μας τώρα, είναι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος βοήθειας» έσπευσε να προσθέσει, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, στέλντονας μήνυμα στην Αθήνα, ερωτηθείς για τα σενάρια περί Grexit, υποστήριξε ότι «άπτεται της Ελλάδας η απόφαση για το αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη». ΜΕ τον τρόπο αυτό επιχείρησε να περιορίσει ενδεχόμενες προσπάθειες αναθεώρησης των συμφωνηθέντων περί πλεονάσματος και μέτρων.

Διαβάστε  Που κρύβεται το κλειδί για τη νέα κυβερνητική συμμαχία

Διαφήμιση