Ευρωστρατός τώρα με πρώτη αποστολή την Αφρική

Ευρωστρατός τώρα με πρώτη αποστολή την Αφρική

Πραγματικότητα είναι πλέον ο Ευρωστρατός μετά τις δηλώσεις των τεσσάρων ηγετών στις Βερσαλίες και τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, όπου αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία αρχηγείων για την εκπαίδευση αποστολών.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τον Ευρωστρατό

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την επίτροπο Εξωτερικών της ΕΕ, Φεντερίκα Μονγκερίνι, η πρώτη αποστολή του νέου σώματος θα είναι στο Μάλι, εν συνεχεία στο Κογκό και τη Σομαλία, με στόχο τη σταθεροποίηση των χωρών ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Διαβάστε  Αντίποινα στη Βρετανία με απελάσεις διπλωματών ετοιμάζει η Ρωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκελα Μέρκελ είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη σε αυτές τις χώρες, οι οποίες όμως συνορεύουν με άλλες πιο βίαιες και επικίνδυνες, γειτνιάσεις οι οποίες είναι στην ουσία οι εστίες των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ευρωστρατός.

Διαβάστε επίσης: Fast track και flexi ευρωστρατός

Η Γερμανία έχει ήδη αποστείλει 1,000 στρατιώτες και μια μοίρα ελικοπτέρων στο Μάλι, επιχείρηση που αρχικά εκτελούσε από κοινού με την Ολλανδία, η οποία όμως αποσύρθηκε ενόψει των εκλογών, δημιουργώντας λειτουργικό κενό το οποίο καλύφθηκε από την αποστολή νέων γερμανικών στρατευμάτων.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αδειάζει τον Μακμάστερ για Ρωσία, φήμες για καρατόμησή του

Σε πολιτικό επίπεδο ο Ευσρωστρατός έχει τεθεί σε fast track υπό το πρίσμα της τρομοκρατικής απειλής και της ανάγκης καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση απειλών και την αποτροπή περιστατικών όπως αυτά στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Σύνοδος διαίρεσης, νίκησαν οι Βόρειοι
Σύνοδος διαίρεσης της ΕΕ στις Βερσαλίες

Διαβάστε  Παρέμβαση Γκουτιέρες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Διαφήμιση