Ο Τραμπ ζητά από τη Γερουσία έρευνα για τον Ομπάμα

Ο Τραμπ ζητά από τη Γερουσία έρευνα για τον Ομπάμα

Σε πεδίο μάχης μετατρέπει την πολιτική σκηνή ο Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από τη Γερουσία να διερευνήσει με εξεταστική επιτροπή της καταγγελίες πυο ο ίδιος έκανε για το ενδεχόμενο παρακολούθησης του Trump Tower με κοριούς κατά την προεκλογική περίοδο με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα.

Διαφήμιση

Η δήλωση του εκπροσώπου του Τραμπ για περαιτέρω διερεύνηση των -ατεκμηρίωτων- καταγγελιών σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχουν ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στην κρυφή των ειδήσεων από το Σάββατο.

Διαβάστε  Ο Τραμπ πάει για δεύτερη θητεία, επαναπροσέλαβε τον ψηφιακό γκουρού

Οι καταγγελίες του Τραμπ που εκτοξεύτηκαν το Σάββατο διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα και από τον πρώην αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε επισήμως από τη Γερουσία τη διερεύνηση της καταγγελίας του, για την οποία δεν προσέφερε αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για «κοριούς»

Διαβάστε  Μοχλός πίεσης οι δασμοί: Ο Τραμπ σέρνει ΕΕ, Κίνα και Ιαπωνία στο τραπέζι για νέα συμφωνία

Το γραφείο τύπου του Τραμπ ανέφερε πως ο νέος πρόεδρος θα ερευνήσει περαιτέρω και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας από τον Ομπάμα σχετικά με τους ισχυρισμούς ύπαρξης παρέμβασης των Ρώσων στην προεκλογική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Ομπάμα για Τραμπ: Λέει ψέμματα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε δεν θα υπάρξει σχολιασμός του θέματος από τον πρόεδρο ή το επιτελείο του μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης.

Διαφήμιση