Το Γαλλικό ΣΔΟΕ έκανε έρευνα στο σπίτι του Φιγιόν

Το Γαλλικό ΣΔΟΕ έκανε έρευνα στο σπίτι του Φιγιόν

Διευρύνεται το δικαστικό μέτωπο κατά του Φρανσουά Φιγιόν στη Γαλλία, αν και ο ίδιος ανέτρεψε αρχική του δέσμευση και ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται αν και θα του απαγγελθούν καταγγελίες για απάτη, ψευδορκία και κατάχρηση Δημοσίου χρήματος.

Διαφήμιση

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στο επόμενο βήμα μετά την κλήση της Πενέλοπε Φιγιόν σε επίσημη κατάθεση εξέδωσαν ένταλμα και ερεύνησαν το σπίτι του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας.

Διαβάστε  Η Λε Πεν επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Όπως αναφέρει η Le Parisien, την έρευνα πραγματοποίησαν μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς και των οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων (Oclciff).
Η έρευνα διενεργήθηκε κατ’ εντολή των τριών δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου να διερευνήσουν την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν, Πενελόπ.

Η αρνητική δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί έχει ανατρέψει τα δεδομένα οδηγώντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών στην τρίτη θέση του πρώτου γύρου, τη Λεπέν στην πρώτη και τον Σοσιαλιστή Μακρόν πιθανότερο πρόεδρο της Γαλλίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Διαβάστε  Lafarge: Βαθαίνει η έρευνα για τις τρομο-business, κυνηγούν τον πρώην CEO

Παράλληλα πολλοί σύμμαχοι του Φιγιόν έχουν αποσύρει τη στήριξή τους στο πρόσωπό τους επικαλούμενοι διαφορετικούς λόγους, αποδεικνύοντας όμως ότι η αιμορραγία έχει ξεκινήσει.

Διαφήμιση