«Συνωστισμός» μεταναστών στην Ιταλία: 1000 διασώθηκαν σε μια μέρα

«Συνωστισμός» μεταναστών στην Ιταλία: 1000 διασώθηκαν σε μια μέρα

Ενώ η δίοδος του Αιγαίου παρουσιάζει πολύ μικρή κινητικότητα ο διάδρομος διέλευσης από τη Βόρειο Αφρική προς την Ιταλία καταγράφει τεράστια άνοδο, όπως και τα γεγονότα με νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο.

Διαφήμιση

Περίπου 1000 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης, σε συντονισμένες επιχειρήσεις που διεξήγαγε η ιταλική ακτοφυλακή, τονίζοντας ότι παραμένει υψηλός ο αριθμός των προσφυγικών ροών.

Διαβάστε  Υπέρ Πούτιν ο Σαλβίνι, o πιο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 13.400 άνθρωποι έχουν φτάσει στην χώρα διαπλέοντας τη Μεσόγειο, σε μια ποσοστιαία αύξηση 47% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2016 και 70% με εκείνο του 2015.

[graphiq id=»9FYgzTZqzr» title=»Πιο κοινές δίοδοι για είσοδο Σύρων μεταναστών στην Ευρώπη ανά τρίμηνο» width=»700" height=»628" url=»https://w.graphiq.com/w/9FYgzTZqzr» ]

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 440 άνθρωποι έχασαν την ζωή ή αγνοούνται τον Ιανουάριο και Φλεβάρη, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη από τις ακτές της Λιβύης.

Διαβάστε  Ιταλία: Η Ευρώπη "προσεύχεται" για νέες εκλογές ή Μπερλουσκόνι πρωθυπουργό

Οι 970 μετανάστες που διασώθηκαν σήμερα επέβαιναν σε τέσσερις φουσκωτές λέμβους, μια ξύλινη βάρκα και μια ακόμη μεγαλύτερη.

Τις επιχειρήσεις διεξήγαγαν η ιταλική ακτοφυλακή, ένα πλοίο του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού που μετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Σοφία», δύο πλοία μισθωμένα από δύο ΜΚΟ, τη SOS Méditerranée και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF).

Διαφήμιση