Τι δείχνουν ομόλογα και χρηματιστήριο μετά τη συμφωνία

Τι δείχνουν ομόλογα και χρηματιστήριο μετά τη συμφωνία

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Ελλάδας, ενώ οριακή αύξηση του 5ετούς, δυο μέρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και τη συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Διαφήμιση

Αν και η συμφωνία περιέχει μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ψήφιση των σχετικών προληπτικών μέτρων και αντιμέτρων από τη Βουλή, η αντίδραση των αγορών δείχνει ότι η πρώτη ανάγνωση είναι risk friendly, εκτίμηση την οποία στηρίζει και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Διαβάστε  Οι αγορές φοβούνται: Η άνοδος των επιτοκίων ανοίγει το δρόμο για το Trump-effect

Διατήρηση της αβεβαιότητας δείχνει όμως η αντίδραση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η συμπεριφορά του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη από τις κινήσεις λίγων αλλά μεγάλων παιχτών. Ωστόσο η θετική κίνηση πριν τη συμφωνία και αμέσως μετά, αποτυπώνει τη διάθεση της αγοράς να επενδύσει στο πολιτικό στοίχημα της κυβέρνησης. Η σημερινή κάμψη της αγοράς οφείλεται σε κατοχύρωση από το βραχυχρόνιο ράλι καθώς το θολό τοπίο μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν επιτρέπει ανάληψη μεγαλύτερων θέσεων και ρίσκου.

Διαβάστε  Reprofiling βραχυχρόνιου χρέους με νέα έκδοση 12μηνων εντόκων ετοιμάζει ο ΟΔΔΗΧ
Indexes Price Day Year
Athens General 647 -8.06 -1.23% 31%

Θετικά επέδρασαν στις αγορές οι δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ στις 21 Φεβρουαρίου, καθώς ο επικεφαλής του ESM σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία επανέφερε την προοπτική εξόδου της Ελλάδας στις αγορές στα μέσα του 2018.

 

Markets Last Reference
Currency 1.05 Feb/17
Stock Market 647 points Feb/17
Government Bond 10Y 7.29 % Feb/17
2 Year Note Yield 8.18 Feb/17
Διαβάστε  Σε τρενάκι του τρόμου οι αγορές: Τι προβλέπουν CNBC και Morgan Stanley

Διαφήμιση