ΠΟΥ: Τέλος της κρίσης του Κίτρινου Πυρετού σε Αγκόλα και Κονγκό

ΠΟΥ: Τέλος της κρίσης του Κίτρινου Πυρετού σε Αγκόλα και Κονγκό

Το τέλος του ξεσπάσματος του Κίτρινου Πυρετού στην Αγκόλα και το Κογκό που οδήγησε στο θάνατο περίπου 400 ατόμων κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διαφήμιση

Το ξέσπασμα της νόσου του κίτρινου πυρετού καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Αγκόλα στα τέλη του 2015, με 965 καταγεγραμμένους αρρώστους και χιλιάδες ακόμα κρούσματα που δεν εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

[graphiq id=»clZuNaSmMvP» title=»Η επίδραση του ξεσπάσματος Κίτρινου Πυρετού στο Κογκό στην ευρύτερη περιοχή στη διάρκεια μιας γενιάς» width=»700" height=»659" url=»https://w.graphiq.com/w/clZuNaSmMvP»]

Διαβάστε  Αίγυπτος: Μετωπική στρατού με τζιχαντιστές, 10 νεκροί 400 συλλήψεις

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΠΟΥ για να κηρυχθεί το πέρας μιας λοιμόδους νόσου όπως ο κίτρινος πυρετός πρέπει να μην καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα για περίοδο 6 μεηνών, κάτι που φαίνεται να ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ εμβολιάσθηκαν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για τον έλεγχο της νόσου στις δυο χώρες.
[gra[graphiq id=»11mfUL7AR1z» title=»Παγκόσμια μεταδοδοτικότητα του κίτρινου πυρετού μέσω του sex» width=»700" height=»576" url=»https://sw.graphiq.com/w/11mfUL7AR1z»] Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την ευρύτερη περιοχή προειδοποίησε ότι ξεσπάσματα όπως αυτό θα είναι πιο συχνά και πιο επικίνδυνα στο μέλλον αν δεν αναληφθεί συντονισμένη προληπτική δράση.

Διαβάστε  Σομαλία: Νέα τρομοκρατική επίθεση 22 νεκροί

[graphiq[graphiq id=»jz7yCIaRhsx» title=»Κρούσματα Κίτρινου Πυρετού ανά τον κόσμο» width=»700" height=»606" url=»https://sw.graphiq.com/w/jz7yCIaRhsx»]Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει γνωστή θερπεία για τον κίτρινο πυρετό ο οποίος εξαπλώνεται με τσιμπίματα κουνουπιών, η επιμόλυνση όμως μπορεί εύκολα να προληφθεί με εμβλιασμό.

Διαφήμιση