Ντομπρόβσκις αδειάζει Ντάισελμπλουμ στο ΕΚ: Προλαβαίνουμε έως 20/2

Ντομπρόβσκις αδειάζει Ντάισελμπλουμ στο ΕΚ: Προλαβαίνουμε έως 20/2

Τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ για εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος λύσης μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου αντικρούει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαφήμιση

Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε σχεδιάζουν τεμαχισμό της αξιολόγησης

Ο κ. Ντομπρόβσκις μιλώντας ενώπιον ειδικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις υποστήριξε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να εργαστεί ενεργά για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο ίδιος προσέδωσε παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη διατήρησης της χώρας εντός της τροχιάς του προγράμματος και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να στηρίξουμε τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».

«Θέλουμε να κάνουμε πιο πολλά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επανέλαβε και κατέστησε σαφές ότι «η συμφωνία είναι εφικτή, αν όλες οι πλευρές κάνουν μία προσπάθεια».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για το 2016, βρίσκεται στη σωστή τροχιά για το 2017, ενώ για το 2018 υπάρχει μία μικρή απόκλιση.

«Θα ήταν κρίμα να μην κάνουμε αυτό το βήμα (σ.σ. ολοκλήρωση αξιολόγησης), ώστε η χώρα να παραμείνει στην τροχιά του προγράμματος» έσπευσε να προσθέσει.
Ο κ. Ντομπρόβσκις τέλος, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα.