ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν έρευνα για Τραμπ-Πούτιν

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν έρευνα για Τραμπ-Πούτιν

Τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται ότι άνοιξε η παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, αντιστράτηγου ε.α Μάικλ Φλιν, καθώς ο δεύτερος τη τάξη Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής και άλλοι που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές ζητούν διερεύνηση των σχέσεων του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Διαφήμιση

Αν και ακόμα δεν έχει αποφασισθεί επισήμως η διερεύνηση των προεκλογικών ή/κα μετεκλογικών σχέσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ και του επιτελείου του τη Ρωσία, το Κρεμλίνο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα αρνητικό.

Διαβάστε  Κοινό μέτωπο ΕΕ, Κίνας και Καναδά, κατά των κυρώσεων Τραμπ

[graphiq id=»bBwS4Z4MSpv» title=»Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Τι επίπεδο απειλής συνιστά η Ρωσία για τις ΗΠΑ» width=»700" height=»578" url=»https://w.graphiq.com/w/bBwS4Z4MSpv» ]

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά media «υπερασπίζονται» τον παραιτηθέντα Μάικλ Φλιν υποστηρίζοντας ότι έφυγε επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την αντιρωσική ατζέντα που είχε λάβει ως παρακαταθήκη.

Η κατάσταση που δημιουργείται μπορεί πολύ εύκολα να κλιμακωθεί καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μόνοι αλλά προστίθενται στους Δημοκρατικούς που ζητούν επί μακρόν διερεύνηση των δεσμών Τραμπ-Πούτιν.

Διαβάστε  Τραμπ κατά FBI: Αφού καρατόμησε τον Μακέιμπ, τώρα επιτίθεται στον Μιούλερ

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς υπό το καχύποπτιο βλέμμα των γερουσιαστών -ακόμα και του κόμματός του- ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναγκαστεί να επιμείνει στη γραμμή Ομπάμα απέναντι στη Ρωσία.

Διαφήμιση