Ντομπρόβσκις: Ο “δολοφόνος” της Βασιλείας ΙΙΙ ζητά συμφωνία για την Ελλάδα

Ντομπρόβσκις: Ο “δολοφόνος” της Βασιλείας ΙΙΙ ζητά συμφωνία για την Ελλάδα

Ερωτηματικά, προβληματισμό και αντιδράσεις ακόμη και εντός της Κομισιόν προκαλεί η απρόκλητη παρέμβαση του αντιπροέδρου Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, τη στιγμή που είναι επιφορτισμένος με τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Ο κ. Ντομπρόσβκις δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη γερμανική Welt ότι:

«Δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην οικονομική αστάθεια»

Η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα την αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει τη νέα χρηματοδότηση, προειδοποιώντας παράλληλα για τις συνέπειες οικονομικής αστάθειας στην ευρωζώνη, αν το θέμα καθυστερεί κι άλλο, υποστήριξε ο ισχυρός αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί στους Έλληνες η ελπίδα ενός σταθερού και ασφαλούς μέλλοντος», πρόσθεσε.

Ωστόσο η παρέμβασή του έγινε δεκτή με ανησυχία ακόμα και από τους συναδέλφους του στην Κομισιόν, καθώς είναι ο άνθρωπος που “σκότωσε” κατ εντολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, ώστε να μην επιβαρυνθεί η Deutsche Bank και να αποφευχθεί ντόμινο αυξήσεων κεφαλαίου στις γερμανικές τράπεζες.