Η Μέρκελ «έδεσε» τον Σόιμπλε: Η Ελλάδα μένει, θα βρεθεί καλή λύση

Η Μέρκελ «έδεσε» τον Σόιμπλε: Η Ελλάδα μένει, θα βρεθεί καλή λύση

Με νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου Τύπου, επιχειρεί η Άγκελα Μέρκελ να κετεβάσει τους τόνους για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και να εδραίωσει νέο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, αποφεύγοντας τις ακραίες θέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον αντικαγκελάριο, Γκάμπριελ και άλλους αξιωματούχους.

Διαφήμιση

Παραμένουμε δεσμευμένοι στην επιτυχία του προγράμματος διάσωσης, τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, μια δήλωση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στελνει το μήνυμα ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν θα επιτρέψει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δυνατμιτίσει το κλίμα με δηλώσεις για Grexit.

Διαβάστε  Γερμανία: Habemus κυβέρνηση

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου: «Ελλάδα και θεσμοί μπορούν να βρουν μία καλή και εποικοδομητική λύση».

Ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία είναι δεσμευμένη στην επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Ζάιμπερτ, όταν ρωτήθηκε αν αποτελεί επιλογή η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Επί χρόνια οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα με στόχο να φέρουν τη χώρα στον δρόμο των βιώσιμων οικονομικών και της οικονομικής ανάπτυξης», επισήμανε ο Ζάιμπερτ.

Διαβάστε  Δικάζονται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, τι φοβάται ο Φώτης Κουβέλης

«Είναι μια αποστολή που έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και εξακολουθούμε να εμμένουμε σε αυτή», πρόσθεσε.

Τπ μήνυμα όμως φαίνεται να έφτασε και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος επίσης μέσω του εκπροσώπου του, Μάρτιν Σέφερ, ότι:

«Θέλουμε να διατηρήσουμε ολόκληρη την ευρωζώνη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα στηρίξουμε οτιδήποτε βοηθά την Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο επιθυμούμε να συνεχίσει να είναι επιτυχημένο το πρόγραμμα βοήθειας».

Διαβάστε  Η Κομισιόν συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη στέγαση προσφύγων στην Ελλάδα

Διαφήμιση