Το κυνήγι φοροφυγάδων απέδωσε 19 δισ. στην Ιταλία

Το κυνήγι φοροφυγάδων απέδωσε 19 δισ. στην Ιταλία

Σημαντικά έσοδα που βοηθούν στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού κλείνοντας το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απέφερε στο ιταλικό Δημόσιο η μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Οικονομικών της χώρας οι εισπράξεις από υποθέσεις φοροδιαφυγής έφτασαν τα 19 δισ. ευρώ όπως έκανε γνωστό, σήμερα, ο υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.
Συνολικά, από τις φορολογικές δηλώσεις των Ιταλών, το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης, πέρυσι, εξασφάλισε έσοδα, για τα ταμεία του, τα οποία ξεπέρασαν τα 450 δισεκατομμύρια ευρώ.
[graphiq id=”aZ03PvDhACp” title=”Ιταλία: Δημόσια έσοδα σε ευρώ” width=”700" height=”490" url=”https://w.graphiq.com/w/aZ03PvDhACp” ]

“Η ιταλική κυβέρνηση δεν κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες, αλλά στους έντιμους πολίτες και στις έντιμες επιχειρήσεις. Βοηθά, επίσης, στο να μην λαθεύει, κανείς και στο να διορθώνει τυχόν λάθη, χωρίς άχρηστες, τιμωρητικές προσεγγίσεις”, δήλωσε ο Πάντοαν. Παράλληλα πρόσθεσε ότι “η ορθή φορολογική διαχείριση όχι μόνον βοηθά στην εξασφάλιση των φοροεισπράξεων, αλλά και στην κοινωνική δικαιοσύνη, διότι η μη καταβολή των φόρων δημιουργεί ανισότητα και διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό”.

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, έκανε γνωστό ότι τον ερχόμενο Μάιο, στο “G7 των υπουργών οικονομικών” που θα οργανωθεί στο Μπάρι, “θα αντιμετωπισθεί και το θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας”.