Χειροπέδες στον CEO της Deutsche Bank στο Ισραήλ

Χειροπέδες στον CEO της Deutsche Bank στο Ισραήλ

Συνελήφθη ο διευθύνων της Deutsche Bank του Ισραήλ με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή στο Ισράηλ, καθώς η τράπεζα χρησιμοποιούσε παράθυρα του φορολογικού συστήματος που αφορούσαν μη-καοτίκους του Ισραήλ για να αποφύγουν τη φορολόγηση κάτοικοι του Ισραήλ.

Διαφήμιση

Όλα αυτά ενώ η τράπεζα προσπαθεί να αποκαταστήσει την πληγείσα φήμη της με ευρύ διαφημιστικό πρόγραμμα στη Γερμανία, όπου ο CEO, Τζων Κράϊαν, απολογείται και επιρρίπτει τις ευθύνες για τα βαρύτατα πρόστιμα που έχει δεχθεί η τράπεζα σε ασυνείδητες πράξεις μεμονωμένων υπαλλήλων.

Διαβάστε  Ισραήλ: Ένα βήμα πριν την ποινική δίωξη Νετανιάχου

Η Φορολογική Αρχή του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank στη χώρα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορούμενος για ανακριβή αναφορά συναλλαγών αξίας 147 εκατ. δολαρίων.

Η Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωση ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank Israel και του διευθύνοντος συμβούλου της Μπόαζ Σβαρτς αναφορικά με μια σειρά από αδικήματα.

Διαβάστε  Οι τράπεζες "στραγγίζουν" την οικονομία: Πιστωτική συρρίκνωση 1,6% τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τη φορολογική αρχή, η Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για μη κατοίκους Ισραήλ, οι οποίοι επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή, ενώ παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου. Η αξία των συναλλαγών αυτών, ανέφερε η φορολογική αρχή, ξεπέρασε τα 550 εκατ. σέκελ τα τελευταία έξι χρόνια.

«Η Deutsche Bank στο Ισραήλ και το εξωτερικό ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και με αυστηρές νομικές συμβουλές», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωση. «Συνεργαζόμαστε με τις φορολογικές αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε  Η Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα στεγαστικά των ελληνικών τραπεζών

Διαφήμιση