1300 πρόσφυγες διασώθηκαν στην Ιταλία σε μια μέρα!

1300 πρόσφυγες διασώθηκαν στην Ιταλία σε μια μέρα!

Με μετανάστες πλημμύρισαν τα νερά της Μεσογείου σήμερα με τις ιταλικές αρχές να διασώσζουν 1300 άτομα σε 13 επιχειρήσεις σε μια ημέρα, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες διασώθηκαν συνολικά 2.600, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Διαφήμιση

Οι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 13 σκάφη, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο χάρη στις προσπάθειες των πληρωμάτων σκαφών του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας και της Βρετανίας, εμπορικών πλοίων και πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου συντονισμού.

Διαβάστε  Ακροδεξιός ναζιστής ο Ιταλός που επιτέθηκε και τραυμάτισε μετανάστες

[graphiq id=»8BHbbqsPumN» title=»Αφίξεις μεταναστών στη Μεσόγειο από το 2014" width=»700" height=»492" url=»https://w.graphiq.com/w/8BHbbqsPumN» ]

Όπως έχει αποκαλύψει το Crisis Monitor η είσοδος τρομοκρατικών οργανώσεων στη διακίνηση προσφύγων με στόχο την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων από το πετρέλαιο και τα αρχαία εντείνει τις ροές και τα προβλήματα.

Ο διάπλους της Μεσογείου από τη Λιβύη προς την Ιταλία είναι αυτό το διάστημα η κύρια οδός που επιλέγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Συνολικά 181.000 άνθρωποι έκαναν το ταξίδι αυτό πέρυσι, στην πλειονότητά τους με πλοία διακινητών. Πάνω από 5.000 υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας.

Διαβάστε  Frontex: Στα επίπεδα του 2017 μεταναστευτικές ροές τον Ιανουάριο

Διαφήμιση