Μπλόκο και σε Βρετανούς για είσοδο στις ΗΠΑ

Μπλόκο και σε Βρετανούς για είσοδο στις ΗΠΑ

Αβέβαιο είναι ακόμα το μέλλον των Βρετανών που διαθέτουν διπλή εθνικότητα και η μια είναι από τις «7 απαγορευμένες χώρες» του Ντόναλντ Τράμπ, καθώς οι διαβεβαιώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, αντιφάσκουν με την ερμηνεία του νόμου από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο.

Διαφήμιση

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε χθες ότι αν επηρεάζονται Βρετανοί πολίτες θα κάνει επίσημη διαμαρτυρία. Ακόμα περισσότερο περιπλέκουν τα πράγματα οι πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για το αίτημα ακύρωσης της επίσκεψης Τράμπ στη Μεγάλη Βρετανία, πρόσκληση για την οποία διαβίβασε η Μέι στον πρόεδρο των ΗΠΑ εκ μέρους της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Ειδικότερα, αν και ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από την απαγόρευση Τράμπ δεν θα επηρεαστούν οι Βρετανοί με διπλή υπηκοότητα που ταξιδεύουν από τις «7 απαγορευμένες χώρες» προς τις ΗΠΑ.
Σε έκτακτη ανακοίνωσή της το πρωί η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο διευκρινίζει ότι πλέον δεν εκδίδεται visa για Βρετανούς με διπλή υπηκοότητα, ούτε για είσοδο στις ΗΠΑ μέσω της Μεγάλη Βρετανίας.

Διαβάστε  ΗΠΑ και Βρετανία δείχνουν επισήμως Ρωσία για την επίθεση NotPetya

Διαφήμιση