Παράταση για τις 26 Ιανουαρίου έλαβε το θρίλερ με τους 8 Τούρκους

Παράταση για τις 26 Ιανουαρίου έλαβε το θρίλερ με τους 8 Τούρκους

Για τρεις ημέρες ακόμη ημέρες, μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, παρατείνεται το πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ με την τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Διαφήμιση

Για τους πρώτους τέσσερις το Β΄ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου δεν εξέδωσε απόφαση λόγω ασθένειας όπως είπε η πρόεδρος μίας εκ των συνέδρων.
Οσον αφορά τους υπόλοιπους τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς τα συμβούλια θα συνεχίσουν τη διάσκεψή τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Διαβάστε  Ζάεφ: "Δεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό", επιταχύνεται η διαδικασία

Όπως έχει επισημάνει εξ αρχής το Crisis Monitor ενδεχόμενο απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη-έκδοση είναι οριστική, αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από την άλλη πλευρά αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοσή τους, την απόφαση μπορεί να αναστρέψει ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέχοντας πολιτικό άσυλο.

[graphiq id=»gW1eOExIKtT» title=»Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς» width=»700" height=»548" url=»https://w.graphiq.com/w/gW1eOExIKtT» ]

Διαβάστε  Μήνυμα Νουί προς τραπεζίτες: Κάψτε κεφάλαια, σβήστε κόκκινα δάνεια

Το ενδεχόμενο μη εκδοσης των 8 Τούρκων, σύμφωνα με την πρόταση των εισαγγελέων, θεωρείται βέβαιο όρτι θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας και θα πυροδοτήσει αντίποινα.

ΟΙ εισαγγελείς επικαλούνται -στις προτάσεις τους- το πογκρόμ κατά της Δικαιοσύνης, στα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλές δυνάμεις και το Δημόσιο που έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς και την έλλειψη αρκών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ενοχή των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα από τις 16 Ιουλίου με ελικόπτερο.

Διαβάστε  Ανησυχεί η αύξηση της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Διαφήμιση