Ο Νετανιάχου χτίζει οικισμούς στη ΓΑΖΑ και σχέσεις με τον Τράμπ

Ο Νετανιάχου χτίζει οικισμούς στη ΓΑΖΑ και σχέσεις με τον Τράμπ

Μηνύματα που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στον ΟΗΕ και στις χώρες της Μέσης Ανατολής έστειλε τις πρώτες ώρες της προεδρίας του ο Ντόναλντ Τράμπ καθώς συνομίλησε με τον Μπενιαμόν Νετανιάχου ο οποίος την ίδια ώρα ανακοίνωνε την οικοδόμηση εκατοντάδων νέων εποικισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ίδιου μέσα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου καθυστερούσε την εν λόγω έγκριση, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή του. Η έγκριση πραγματοποιείται τη δεύτερη μόλις ημέρα ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων στην Ουάσιγκτον από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση

Η έγκριση αφορά την κατασκευή 566 νέων οικειών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε  Ισραήλ: Η αστυνομία ανέκρινε τον Νετανιάχου για υπόθεση διαφθοράς

Παράλληλα μετά την «εποικοδομιτική τηλεφωνική» συνομιλία που είχαν Τράμπ και Νετανιάχου άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για κοινή αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν, εξέλιξη που προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σε θέση να δυναμιτίσει τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί και να επαναφέρει τις κυρώσεις χωρίς καμία διαδικασία καθώς το Κογκρέσο έχει διατηρήσει ενεργό το νόμο.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ κατεβάζουν τους τόνους στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν προστατεύει την Exxon ο 6ος στόλος

Αν και διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ντόναλντ Τράμπ ανοίγει μια σειρά από θέματα στο πλαίσιο μιας στρατηγικής μεγιστοποίησης του οφέλους για τις ΗΠΑ, εκβιάζοντας τους υπόλοιπους με τις συνέπειες της κατάρρεσης, εν τούτοις η στρατηγική αυτή είναι αποσταθεροποιητική για την παγκόσμια οικονομία καθώς ενισχύει το γεωπολιτικό ρίσκο, κάτι που θα πλήξει και την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε  Εμπορικό πόλεμο ξεκινάει ο Τραμπ με δασμούς σε σίδηρο και αλουμίνιο

Διαφήμιση