Χειρουργικό χτύπημα με έξυπνες βόμβες στον αρχηγό του ISIS

Χειρουργικό χτύπημα με έξυπνες βόμβες στον αρχηγό του ISIS

Καίριο χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι πέτυχαν οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τραυματίζοντας τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, στα πλαίσιο χειρουργικού χτυπήματος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ και δεν διαψεύδονται από τα στρατιωτικά επιτελεία των συμμαχικών δυνάμεων, ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε και χτυπήθηκε στην πόλη του Βόρειου Ιράκ, Αλ Μπαγιάλ.

[graphiq id=»7ebQ0woKk3b» title=»Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά του ISIS» width=»700" height=»567" url=»https://w.graphiq.com/w/7ebQ0woKk3b» ]

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ μειώνουν τις διπλωματικές δαπάνες 39%, θα δούμε περισσότερο αίμα

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο και είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν θα καταφέρει να επιβιώσει.

Οι συμμαχικές δυνάμεις αφού εντπόπισαν τον Αλ Μπαγκνταντί σε πόλη του Βορείου Ιράκ κινήθηκαν στα πλαίσια της επιχείρησης Inherent Resolve με αεροπορικές επιδρομές.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αύξησε την επικύρηξη για τη θανάτωση ή την αιχμαλώτιση του αρχηγού του ISIS από 10 εκατ. δολάρια, σε 25 εκατ. δολάρια, όσο ακριβώς και για τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουαχιρί.
[gra[graphiq id=»ftcc6hjjb8h» title=»Εδάφη υπό την κατοχή του ISIS και περιοχές που έχασε» width=»700" height=»549" url=»https://w.graphiq.com/w/ftcc6hjjb8h» ]

Διαβάστε  Αναποτελεσματική η αμερικανική διπλωματία των... πυραύλων

Ο αλ Μπαγκνταντί έχει γεννηθεί στο Ιράκ και έχει δηλώσει ότι κοιμάται πάντα στο έδαφος, τυλιγμένος με γιλέκο αυτοκτονίας. Ευθύνεται για αμέτρητες εκτελέσεις ομήρων και αιχμαλώτων τόσο από τον ιρακινό στρατό, όσο και Πεσμεργκά (Κούρδων μαχητών).

Όπως αναφέρουν τα αραβικά Μέσα, η πληροφορία του σοβαρού τραυματισμού του επιβεβαιώνεται ανεπισήμως τόσο από τον ιρακινό στρατό, όσο και από τους Κούρδους συμμάχους τους και προέρχεται από μυστικό πράκτορα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, με εντολή να παρακολουθεί τις κινήσεις της ηγεσίας του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε  Μόσχα και Τραμπ συμφωνούν, αλλά το FBI χαλάει τη "σούπα"

Διαφήμιση