Το Hard-Brexit τσακίζει τη στερλίνα

Το Hard-Brexit τσακίζει τη στερλίνα

Στο κόκκινο τελείωσε την εβδομάδα η στερλίνα καθώς όλες οι ενδείξεις προοιωνίζουν σύγκρουση της Βρετανίας με την ΕΕ και hard-Brexit, στρατηγική που τρομάζει τις αγορές και ενισχύει το πολιτικό ρίσκο. Τελευταία δημοσιεύματα από τους Sunday Times αναφέρουν μάλιστα ότι εντός της εβδομάδας η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει πλήρως την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, ένδειξη ότι διαπραγματεύσεις σε αυτή Αν και οι Sunday Times δεν αναφέρουν τις πηγές τους, το

Διαβάστε  Αυτό είναι το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth

[graphiq id=»703R3pDiQ5v» title=»EUR to GBP Exchange Rate – 90 Days» width=»600" height=»498" url=»https://w.graphiq.com/w/703R3pDiQ5v» ]

Υπό τη σκιά αυτών των εξελίξεων η βρετανική λίρα υποχώρηση κάτω από τα 1,2 δολάρια για πρώτη φορά από το flash crash του Οκτωβρίου.
Η στερλίνα σημειώνει ήδη απώλειες έναντι όλων των βασικών ισοτιμιών, στην προσυνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς το δημοσίευμα των Sunday Times προκαλεί αναταράξεις και ανασφάλεια πυροδοτώντας μαζική φυγή κεφαλαίων.

Διαβάστε  Προσπάθησαν να δολοφονήσουν με χημικό αέριο τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα στη Βρετανία

Κατά πολλούς αναλυτές πρόκειται και για αυτοτροφοδοτούμενη πτώση καθώς μεγάλα χαρτοφυλάκια ρευστοποιούν θέσεις που είχαν χτίσει στα δυο κραχ που σημείωσε η λίρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η στερλίνα σημειώνει απώλειες 19% έναντι του δολαρίου από την επομένη του Δημοψηφίσματος που ενέκρινε το Brexit.


Οι αναλυτές αναμένουν αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας και διακυμάνσεις το προσεχές διάστημα, ωστόσο η στερλίνα παραμένει σε καθοδικό κανάλι με ενδεχόμενο στόχο το 1 προς 1 με το δολάριο εφόσον δεν αποφευχθεί το hard-brexit.

Διαβάστε  Η Ελλάδα στις αγορές: Δανείστηκε 3 δισ. με 3,5%

Διαφήμιση