Γιατί η Allianz θέλει να εξαγοράσει εταιρία στις ΗΠΑ

Γιατί η Allianz θέλει να εξαγοράσει εταιρία στις ΗΠΑ

Στρατηγική εξαγορών εκτός Γερμανίας εξετάζει η Allianz σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρίας Oliver Baete.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Απειλή για τις τράπεζες η τοξική Allianz

Διαφήμιση

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Oliver Baete

«αναζητούμε κατάλληλο τέρι, με καθαρό ισολογισμό και σε ανεκτές τιμές».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Allianz αποκαλύπτουν στρατηγική γεωγραφικής διαφοροποίησης χαρτοφυλακίου ώστε να διευρυνθεί η πελατειακή βάση, να ενισχυθεί η κυκλικότητα και να περιοριστεί το ρίσκο που αναλαμβάνει επενδύοντας σε ευρωπαϊκές κυρίως αγορές.

Η αμερικανική αγορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Allianz καθώς τα επιτόκια βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί με επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και θα δημιουργήσει νέους χώρους αντικαθιστώντας το Obamacare.
Παράλληλα θετικά αντιμετωπίζει η Allianz τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τράμπ για πιο φιλικό καθεστώς προς τις επιχειρήσεις και κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε  ΜΙΝΕΤΤΑ:Πάνω από 25 εκατ. οι αποζημιώσεις το 2017

Η κίνηση της Allianz έχει όμως και ισχυρό πολιτικό μήνυμα καθώς αποτελεί ένδειξη προσπάθειας παρασκηνιακής προσέγγισης Γερμανίας-ΗΠΑ, μετά από τα βαριά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε Deutsche Bank και Volkswagen και τις εκκρεμείς διώξεις για τα σκάνδαλα χειραγώγησης ισοτιμιών και του χρυσού.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί η Deutsche Bank να είναι ο Νο1 συστημικός κίνδυνος παγκοσμίως, αλλά η διασύνδεσή της με την Allianz είναι ο παράγοντας επιβαρύνει σε μη ανεκτά επίπεδα την κατάσταση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters η Allianz βολιδοσκοπεί ήδη τη Zurich, σενάριο που είχε παίξει και στο παρελθόν.

Διαβάστε  Διοικητικές ανακατατάξεις στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού

Διαφήμιση