Τράμπ: Η Ρωσία δεν έχει προσπαθήσει να με χρησιμοποιήσει

Τράμπ: Η Ρωσία δεν έχει προσπαθήσει να με χρησιμοποιήσει

Με νέο tweet ο Ντόναλντ Τράμπ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την έρευνα του CNN που βασίζεται σε υπομνήματα 35 σελίδων τα οποία το δίκτυο αναφέρει ότι κοινοποιήθηκαν από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τράπμπ αρχικά χαρακτήρισε το ρεπορτάζ “Fake news” κάνοντας λόγο για “κυνήγι μαγισών”, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει επί συγκεκριμένων ζητμάτων που εγείρονται. Μετά από αρκετές ώρες ο νός πρόεδρος των ΗΠΑ επανέρχεται μέσω του Twitter ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δουλειές στη Ρωσία, δεν έχει λάβει δάνεια από τη Ρωσία και δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία

Διαφήμιση

Σε άλλο σχόλιο στο twitter επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι ενώ κέρδισε χωρίς σκιές τώρα επιχειρούν να τον υπονομεύσουν με Fake News.

Τέλος ο νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε ακόμα και την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, χαρακτηρίζοντάς την “ειλικρινή” για να ξεκαθαρίσει ότι η Μόσχα ουδέποτε προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει αλλά ούτε και διαθέτει στοιχεία εναντίων του.

Ωστόσο το κλειδί της υπόθεσης φαίνεται ότι κρατάει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζόν ΜακΚέιν, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έδωσε το φάκελο με το υλικό για τον Ντόναλντ Τράμπ -που του έδωσε Βρετανός πράκτορας της MI 6- στον επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμει.

Οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος δεν διαψεύδονται από τα εμπλεκόμενα μέρη, κάτι που τεχνικά σημαίνει ότι είναι αληθές.